Menu Sluiten

Over Lidewij

Ik ben Lidewij van Melle, kinderyoga-docent en moeder van vier (uiteraard prachtige ☺) kinderen; drie dochters en een zoon. Naast mijn liefde voor kinderen en yoga, ben ik gek op reizen, (wandelen in) de natuur, hardlopen en skiën.
Toen ik zelf een paar jaar geleden met yoga begon, ging er een wereld voor me open. Pijntjes waar ik al jaren mee kampte verdwenen als sneeuw voor de zon, ik werd sterker, veel flexibeler, én fysiek lekkerder in mijn vel, betekende automatisch emotioneel lekkerder in mijn vel. Daarnaast leerde ik met yoga hoe ik mezelf echt kon ontspannen en bracht de yoga-filosofie me veel zeer bruikbare levenslessen. Wat een cadeautje in een druk bestaan. En wat was ik er graag eerder mee in aanraking gekomen!
Hier moest ik wat mee, en dus ben ik de opleiding tot kinderyoga-docent gaan volgen bij Dolfijn Wellness in Amsterdam. In een wereld waarin veel van een ieder verwacht wordt, zorgt yoga ervoor dat je dichtbij jezelf blijft. Het brengt rust, zelfvertrouwen, positiviteit, en zo veel meer. Yoga leert je te vertrouwen op je eigen kracht en vanuit positiviteit, lichtheid en dankbaarheid de wereld in te kijken. Dingen zijn niet zo zwaar als ze lijken. Het zijn onze gedachten die ze zo zwaar maken. Ook kinderen kunnen vaak lang piekeren. Maar als ze hun gedachten onder controle krijgen, ziet het leven er in één keer heel veel zonniger uit! Op een leuke, luchtige manier dit overbrengen op kinderen, dat is wat ik wil. Samen plezier maken staat hierbij voorop!

Ik ben ervan overtuigd dat als je op jonge leeftijd met yoga begint, je hier baat bij zal hebben in je hele verdere ontwikkeling. Ik hoop dan ook zoveel mogelijk kinderen de positieve uitwerking van yoga te kunnen laten ervaren.

Overige opleidingen:

  • Tieneryoga bij de Kinderyoga Academie van Helen Purperhart in Almere
  • Holistische Tieneryoga bij Arterre in Nijmegen
  • Workshop ‘Mindfulness for kids’ bij Ananda Yoga Centrum in Ellecom
  • ‘Virtues Project Awakening Course’ (Deugden Workshop) bij Dolfijn Wellness